עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי
עמוד הבית > עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי
עמדות טעינה ביתיות חכמות המותאמות לכל סוגי הרכבים החשמליים
תשכחו מעצירות מיותרות, מבזבוז זמן יקר וכאבי ראש – הגיע הזמן להתקדם מבלי הצורך לצאת מהבית:
התקינו עכשיו את עמדות הטעינה של פאמפי המבוססות על טכנולוגיה מתקדמת.
ספרו לי עוד על עמדות הטעינה של פאמפי:
חברת פמאפי מתמחה באספקה והרכבה של עמדות טעינה לרכבים חשמליים.
המוצרים שלנו ידועים בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, חוויית המשתמש והאיכות הגבוהה שמביאות לנו הכרה והצלחה רבה ברחבי הארץ.
אילו יתרונות קיימים בעמדות הטעינה של פאמפי?
- מערכות אימות מתקדמות בטכנולוגיית RFID – המאפשרות שימוש וטעינה למשתמשים מורשים בלבד
- התאמה למגוון סוגי חיבורים – CSS, CHAdeMO, Type 2 ועוד.
- עמדות טעינה מודולריות – המאפשרות הרחבה או שינוי במידת הצורך.
- תפוקת הספק – טווח הספק המאפשר הטענת רכבים חשמליים מסוגים שונים, כולל רכבים בעלי קיבולת סוללה גדולה במיוחד.
- מהירות הטענה – מהירות הטעינה מותנית בהתאם לתפוקת הכוח וסוג הרכב הנטען, חלק מהתחנות יכולות לספק מהירות הטענה של עד 100 ק"מ תוך 10 דקות בלבד! ואחרות יכולות להטעין רכב חשמלי במלואו בתוך 30 דקות בודדות.
- ניהול מרחוק – ניתן לנהל ולנטר מרחוק את עמדות הטעינה של פמאפי באמצעות אפליקציה ייעודית, המאפשרת לעקוב ביתר קלות אחר השימוש ואף להתאים את קצב הטעינה ולשנות בהתאם לצורך.
- עמידות – עמדות הטעינה של פאמפי עמידות בפני תנאי מזג אוויר קיצוניים.
- חיוב יעיל וקל
- אחריות – אחריות מלאה למשך שנתיים.
מדוע כדאי לי להתקין עמדת טעינה ביתית?
- שימוש "הזמן המת" בחכמה – במקום לעמוד שעות ליד עמדת טעינה אקראית בדרך ולהסתפק במילוי חלקי, בעזרת העמדות הביתיות של פאמפי תוכלו להטעין את הרכב במהלך הלילה או במשך היום, ולנצל את "הזמן מת" שהרכב ללא שימוש בכדי להשיג טעינה מרבית ללא מאמץ.
- חסכון בעלויות – טעינה ביתית לרוב זולה יותר משימוש בתחנות טעינה ציבוריות, כמו כן ניתן לנצל את "שעות השפל" בהן תעריפי החשמל זולים יותר ובכך ליהנות מחסכון משמעותי לאורך זמן וטעינה מלאה. בנוסף, התחנות הביתיות ניתנות לתכנות והגדרת טעינה על פי שעות ספציפיות במהלך היום/הלילה ובחירת קצב הטעינה, כך שהדבר לא יצריך ממכם התערבות ידנית מדי יום!
- אמינות – עמדות הטעינה הביתיות מציעות מקור כוח אמין ועקבי, הן אינן כפופות לזמינות או פונקציונליות של עמדות טעינה ציבוריות – אז תשכחו מהתלות!
למזמינים עכשיו עמדת טעינה – דלקן אוניברסלי לרכב שני במתנה!
רוצים להתקדם מבלי לצאת מהבית?
מחיר התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי
התקנת עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי מומלצת עבור כל בעלי הרכבים החשמליים, מדובר בפרט חובה שנועד להקל עליכם, לחסוך לכם עלויות ולשפר את איכות החיים.
הסתמכות על עמדות טעינה ציבוריות יכול לעלות לכם בכסף וזמן יקר! לחכות בתורים, להיות תלויים בתחנות הדלק ובזמינות של עמדות הטעינה החשמליות, לשלם יותר עבור כל זמן טעינה ולשכוח מ"זמנים מתים" אותם תוכלו לנצל בבית או במשרד לשם טעינת הרכב.
מחיר עמדות טעינה ביתיות נחשב כהוצאה חד-פעמית, אשר יכולה לנוע בין 5,000 ₪ ל-8,000 ₪, המחיר כולל בתוכו עמדת טעינה ביתית הניתנת לשליטה מרחוק, מורכבת מטכנולוגיה מתקדמת, בנוסף המחיר כולל גם את פעולת ההתקנה (ככל שתהיה מסובכת יותר כך זה ישפיע על המחיר) ואחריות מקיפה.
"התקנה בסיסית" נחשבת לזו המתבצעת עד 20 מטר מארון החשמל, כאשר כל מטר שמתווסף מוסיף למחיר (בסביבות ה-150-200 למטר). "התקנה סמויה" הינה התקנה בו מוציאים צינור שבעזרתו מעבירים את הכבל, אשר יכול להחזיק עד 20 אמפר בממוצע. חשוב לציין כי על פי החוק מותר להוציא קו חשמל לעמדת הטעינה רק מלוח החשמל בו נמצא הפחת.
במידה וצריך לפלס דרך מיוחדת מלוח החשמל על עמדת הטעינה, או לתלות את עמדת הטעינה על עמוד מותאם, הרי שאלו מתווספים למחיר, כמו כן גם צורך בהרמת הריצוף או חפירת תשתית באדמה. את העבודות הללו מבצע בעל מקצוע המתווסף למתקין (שהינו חשמלאי מוסמך) והעבודה מתבצעת לאחר בדיקה והערכת הצורך, עדכון הלקוח ואישור שלו.
הכנה לעמדת טעינה לרכב חשמלי
על מנת להתקין שקע טעינה לרכב חשמלי בסביבת הבית או החצר יש צורך באיש מקצוע, שיוודא כי מערכת החשמל הקיימת מתאימה ויכולה לספק את עוצמת החשמל הדרושה. ההמלצה היא למערכת תלת-פאזית שמתאימה לעמדות טעינה לרכב חשמלי, אך הדבר לא מחייב.
מה כדאי להכין לפני יום ההתקנה?
טרם ההתקנה מומלץ שהלקוח יוודא כי האזור של מערכת אספקת החשמל פנוי ואין גורמים מפריעים באמצע, כולל הקו של כבל החשמל.
בדיקה שאזור העבודה פנוי תסייע לכם לזרז את תהליך ההתקנה ולחסוך בעלויות מיותרות. בנוסף, דאגו כי יש בידכם מסמך שהחנייה שלכם בטאבו (במקרה של בניין מגורים או מגורים משותפים). מומלץ גם להכין את הסיסמא שלכם לוויי פיי מבעוד מועד, כדי לא לבזבז על כך זמן במעמד ההתקנה והחיבור.
אם התקנת עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי הולכת להתבצע בשטחו של בית פרטי, כדאי לבדוק טרם הגעת איש המקצוע/המתקין היכן תרצו שעמדת הטעינה תהיה מורכבת, במידה והיא אמורה להיות מחוברת לקיר מומלץ למדוד את המרחק בין הקיר לבין חיבור הטעינה של הרכב.
מרבית הכבלים שמגיעים עם עמדת הטעינה מגיעים לאורך של 4.5 עד 8 מטרים בממוצע, לכן דאגו לוודא כי הכבלים אכן יגיעו לרכב טרם ביצוע ההתקנה. במידה ואתם צריכים להתקין את עמדת הטעינה במרחק גדול יותר, מומלץ לעדכן את החשמלאי/המתקין מראש.
למה כדאי לחבר את עמדת הטעינה לווי פיי?
חיבור עמדת הטעינה הביתית לרשת הויי פיי תאפשר לכם בראש ובראשונה שליטה מרחוק, הכוללת: בחירה בעוצמת הטעינה הרצויה, תזמון שעות טעינה, הפסקת טעינה מרחוק ועוד – וכל אלו על ידי שליטה דרך האפליקציה בנייד. בנוסף תוכלו לבחור בשעות טעינה "חכמות", משמע בשעות הלילה בהן תעריפי החשמל נמוכים ובו-בזמן גם לנצל את זמן זה על מנת להטעין את סוללת הרכב כשהיא לא בשימוש.
רשת הויי פיי תאפשר לכם לעדכן את תוכנת האבטחה של מערכת ההתקנה, לבחור אילו רכבים יורשו להטעין עצמם על ידי עמדת ההתקנה, עדכון המערכת יאפשר לכם גם לטפל בבאגים וליהנות משכלול האפשרויות באפליקציה ובעמדת הטעינה הביתית. בנוסף, חיבור עמדת הטעינה לויי פיי הביתי יאפשר לכם לצפות בנתוני הצריכה שלכם, בעלויות וכו'.
איך עמדת טעינה עובדת?
תתפלאו לגלות שה"מטען" עצמו בכלל נמצא בתוך הרכב החשמלי, ממש מתחת למכסה מנוע. הקופסא, או בשמה המקצועי "עמדת הטעינה" מספקת חשמל בשביל המטען הפנימי של הרכב. על מנת שסוללת הרכב תוכל לקבל את הטעינה לה היא זקוקה – המטען הפנימי חייב להתחבר למקור חשמל חיצוני מותאם. עמדת ההתקנה משמשת כמעין מתאם המותאם לסוג החיבור של הרכב ולעוצמת החשמל אותה הוא צריך, לכן צריך לוודא כי נקודת החשמל בבית עומדת בעוצמת החשמל הנדרשת.
כמות החשמל שעמדת טעינה צריכה
צריכת החשמל של עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי תלויה במספר גורמים:
- הספק העמדה – ככל שההספק גבוה יותר, כך קצב הטעינה מהיר יותר אך גם צריכת החשמל גדלה. עמדות ביתיות טיפוסיות הן בהספק של כ-3.7-7.4 קילוואט.
- סוג הרכב החשמלי – רכבים חשמליים שונים דורשים רמות הספק שונות לטעינה. לדוגמה, טסלה מודל 3 תומך בטעינה של עד 11 קילוואט.
- שלב הטעינה – קצב הטעינה איטי יותר כאשר הסוללה קרובה להיות מלאה. הצריכה הממוצעת היא כ-15-30 קילוואט-שעה.
- מתח הרשת הביתית – ככל שהמתח גבוה יותר (יש מתחים של 220V או 110V) כך הספק הטעינה מרבי גדל.
באופן ממוצע, עמדת טעינה ביתית בהספק 3.7 קילוואט צורכת כ-8-15 קילוואט-שעה במהלך הטעינה. כדאי להיערך מבחינת קיבולת ותשתיות החשמל בבית בהתאם.
עמדת טעינה AC נחשבת לעמדת הטעינה הנפוצה ביותר, היא מגיעה עם הספק חשמל של 7 קילו וואט או 22 קילו וואט, בהתאם לסוג הרכב.
אילו שירותים נוספים אפשר לקבל בעת התקנת נקודת טעינה?
כפי שציינו מעלה, כאשר המתקין יגיע אליכם הביתה הוא יסקור תחילה את השטח ויבדוק היכן נמצאת נקודת החשמל/לוח החשמל, האם עמדת הטעינה צריכה להיות תלויה על הקיר או שיש צורך בעמוד ועוד. כל צורך בעלות או עבודה נוספת יבוצע רק לאחר אישור סופי של הלקוח.
למה חשוב להתקין את עמדת הטעינה באמצעות מתקין מוסמך?
מתקין מוסמך צריך להיות חשמלאי מקצועי, בעל התעודות הדרושות. אנו בפאמפי עובדים עם מתקינים מוסמכים מטעמנו, שעומדים בכל הדרישות המחמירות ביותר. עבודה אל מול חשמל, עוצמות טעינה, חיבורים ומעל הכל בטיחות והגנה היא לא דבר של מה בכך ויכולה לעלות בבריאות אנשי הבית! לכן חובה להתקין את עמדת הטעינה באמצעות מתקין מוסמך שידאג לכל אמצעי ההגנה הדרושים על מנת להבטיח שלא יהיו ליקויים מסכני חיים.